Produkty

Jak vybrat kvalitní mléčný výrobek

V dnešní době není orientace v oblasti produktů žádná legrace. Trh je přehlcen nejrůznějšími výrobky, dokonce i co se jídla týče. Reklamy nám nutí hned to a hned zas něco jiného, konkurenční firmy neplýtvají cizími výrazy a vštěpují nám, co je pro nás dobré a co ne, pouze na základě mystifikací, lží a výmyslů, za jediným účelem: ziskem. Dokonce i potravinový průmysl chce vydělat na naší neznalosti. Žijeme v přebytku, kolem nás je toho tolik, že nevíme, co dřív vnímat, a tak se není čemu divit, že se sami občas ztrácíme.
mléčný dezert s oříšky
Podle čeho se vybírá kvalitní mléčný produkt? Jak poznáme, že se jedná o kvalitní potravinu? Na co si máme dávat pozor, na co se soustředit a co hlídat? Poradíme vám.
–          Pořadí složek potraviny
Etiketa na výrobku je zdrojem všech důležitých informací o produktu, který zrovna držíte v ruce. Jak to funguje? Podívejte se na první místa v obsahu složení. Co je uvedené jako prví? Držíte-li v ruce mléčný výrobek, ať už jogurt, smetana nebo třeba tvaroh, mělo by na prvním místě být právě mléko, protože se na etikety uvádí poměr složenin ve výrobku podle největšího zastoupení v produktu. Pokud není v mléčném výrobku mléko na prvním místě, nejedná se o kvalitní výrobek.
mléko tryskající ze sklenice
–          Počet složek
Dávejte si pozor na to, z kolika položek je seznam složek potraviny složen. Pokud je jogurt složen z více než čtyř složek, odložte ho. Jediné, co by měl jogurt obsahovat, je mléko, sušené mléko s jogurtovou kulturou, případě podíl ovoce.
–          Obsah tuku
Kontrolujte u mléka, jakou variantu tučnosti výrobku kupujete. Ideální je polotučné, tedy s obsahem tuku 1,5 procenta.
dva zmrzlinové poháry
–          Obsah sodíku (soli)
Mělo by se pohybovat mezi 45-140 mg/100g, ve své podstatě platí, že čím méně, tím lépe.
–          Obsah barviv
Vždy preferujte přírodní barviva i aromata.
–          Obsah ovocné složky
Na etiketě také hlídejte, jaké je množství toho ovoce v jogurtu.

Jak vybrat kvalitní mléčný výrobek
Ohodnoťte příspěvek
Leden 2018
Po Út St Čt So Ne
« Pro    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Poslední

  • Provází nás každý den

    Moderní architekturaanás provází každý den, aniž bychom nad tím přemýšleli. Jaké jsou moderní architektonické slohy? Přičemž pod pojmem moderní máme na myslí zhruba posledních sto dvacet let. Dvacáté století je nejen v oblasti architektury stoletím velmi pestrobarevným a různorodým.   Moderní architektonické slohy ·         Funkcionalismus ·         Konstruktivismus ·         Secese ·         Kubismus ·         Brutalizmus ·         Bruselský styl…

  • Ruce jako v bavlnce

    Pokožka na rukou to nemá v zimě jednoduché. Kvůli výkyvům teplot z přechodů, chladu a mrazu je často vysušená, proto je nutné ji i několikrát denně promazávat a hydratovat. Nutností je nosit při sobě alespoň cestovní balení krému na ruce, ať se hnete kamkoliv. Ideálně byste ruce měli mazat po každém umytí rukou, protože i pouhá voda…

  • Pořiďte si i Vy kvalitní světelný zdroj všude, kam potřebujete

    Od vynálezu první žárovky prošel tento světelný zdroj mnoha proměnami a samozřejmě mnoha zlepšeními. V dnešní době už si můžete pořídit úsporné žárovky do Vaší domácnosti a také vysoce kvalitní a spolehlivé výbojky pro osvětlení každého prostoru venku a samozřejmě také světelné zdroje, které lze využít v průmyslu, ve fotografování či třeba do Vašeho automobilu a podobně….

  • Touha po soukromí

    Patří to k tajnému přání již od pubertálního věku. Ten pocit bezpečí, něco co jsme si sami vytvořili. Je to naše soukromí, kterému ovšem málokdo rozumí. Jsme vděční za pokojíček u rodičů, který bychom si ale nejraději zamkli, aby do něho nikdo nemohl vstoupit a nezačal nám organizovat naše věci. Později je pokojík málo a jak…

  • Jak to bylo se šperky?

    Jak už vyplývá z úvodu, je jasné, že zlatnictví a stříbrnictví je velmi staré řemeslo. Bylo už řečeno, že naši předkové se zdobili ještě dříve, než vůbec byli oblečeni. Původně se ke zdobení používaly přírodní produkty, jako květinové ozdoby, kosti, mušle či zuby kořistí. Později se pak lidé naučili opracovávat kovy, začali se samozřejmě lépe oblékat…

Top příspěvky