Produkty

Jak vybrat kvalitní mléčný výrobek

V dnešní době není orientace v oblasti produktů žádná legrace. Trh je přehlcen nejrůznějšími výrobky, dokonce i co se jídla týče. Reklamy nám nutí hned to a hned zas něco jiného, konkurenční firmy neplýtvají cizími výrazy a vštěpují nám, co je pro nás dobré a co ne, pouze na základě mystifikací, lží a výmyslů, za jediným účelem: ziskem. Dokonce i potravinový průmysl chce vydělat na naší neznalosti. Žijeme v přebytku, kolem nás je toho tolik, že nevíme, co dřív vnímat, a tak se není čemu divit, že se sami občas ztrácíme.

Podle čeho se vybírá kvalitní mléčný produkt? Jak poznáme, že se jedná o kvalitní potravinu? Na co si máme dávat pozor, na co se soustředit a co hlídat? Poradíme vám.
Pořadí složek potraviny
Etiketa na výrobku je zdrojem všech důležitých informací o produktu, který zrovna držíte v ruce. Jak to funguje? Podívejte se na první místa v obsahu složení. Co je uvedené jako prví? Držíte-li v ruce mléčný výrobek, ať už jogurt, smetana nebo třeba tvaroh, mělo by na prvním místě být právě mléko, protože se na etikety uvádí poměr složenin ve výrobku podle největšího zastoupení v produktu. Pokud není v mléčném výrobku mléko na prvním místě, nejedná se o kvalitní výrobek.

Počet složek
Dávejte si pozor na to, z kolika položek je seznam složek potraviny složen. Pokud je jogurt složen z více než čtyř složek, odložte ho. Jediné, co by měl jogurt obsahovat, je mléko, sušené mléko s jogurtovou kulturou, případě podíl ovoce.
Obsah tuku
Kontrolujte u mléka, jakou variantu tučnosti výrobku kupujete. Ideální je polotučné, tedy s obsahem tuku 1,5 procenta.

Obsah sodíku (soli)
Mělo by se pohybovat mezi 45-140 mg/100g, ve své podstatě platí, že čím méně, tím lépe.
Obsah barviv
Vždy preferujte přírodní barviva i aromata.
Obsah ovocné složky
Na etiketě také hlídejte, jaké je množství toho ovoce v jogurtu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Leden 2021
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Poslední

  • Lyžařské brýle chrání váš zrak na svahu

    Jednou z nutných podmínek bezpečného lyžování či snowboardingu jsou brýle. Ty chrání oči před mechanickým poškozením a ostrým sluncem a zároveň mohou zlepšovat vidění. K dostání je nepřeberné množství lyžařských brýlí v různých designech i provedení, záleží jen na vašich preferencích a vkusu. K dostání jsou i modely pro lyžaře s dioptrickými brýlemi nebo brýle s výměnnými…

  • Biotin: Proč je vitamin B7 důležitý pro pokožku a vlasy

    Funkce biotinu Naše nehty a vlasy jsou vytvořeny z keratinu. Keratin je bílkovinná látka, z níž se vytváří rohovina. K vytvoření keratinu potřebuje tělo bílkoviny, protože ty jsou hlavní stavebním kamenem keratinu a vitamínu B7. Optimální péče tak podporuje dobrý růst kůže, vlasů a nehtů. Úkoly biotinu v těle jsou: …

  • Nezapomínejte na tělové mléko

    Denně použijeme na naši pleť nespočet přípravků, které mají konzistenci krému. Věnujeme našemu obličeji tolik pozornosti, že nám nakonec nezůstane moc času na to, nezanedbat naši pokožku celého těla. Proč byste však na tělové mléko neměli zapomínat? Číslo jedna – hydratace I vaše pokožka (tedy všechny části vašeho těla) potřebují…

  • Topení v podlaze ano či ne

    Pro Příjemné teplo od země – lidské tělo je koncipováno tak, že krevní oběh je prioritně rozváděn do vnitřních orgánů a do hlavy a teprve pak do periferií těla – rukou, nohou, pokožky a vlasů. Nejvíce to zaznamenáme právě v zimě, kdy nám omrzají uši, nos a zebou ruce a nohy. U vytápění…